Yama lanceert umami in poedervorm

Published: 02-12-2015, | Member: Yama Products

Producten zonder E-nummers, clean label en met minder zout. De voedingsindustrie zoekt momenteel naar oplossingen voor deze uitdaging. Ingrediëntenleverancier Yama Products lanceert drie natuurlijke, poedervormige umami-producten die geschikt zijn voor dit doel.

De nieuwe reeks umami-producten vormt een uitbreiding op het bestaande umami-portfolio van Yama. Eerder lanceerde zij al vloeibare umami-ingrediënten onder de naar LUSS (Liquid Umani Savoury Solution). “Umami in poedervorm is hier een waardevolle aanvulling op”, zegt Martijn Muijsers, account manager bij Yama. “Een mooie toepassing voor de umami-poeder WBS 29 is het gebruik als hartige smaakmaker in verschillende snackproducten als kroketten, frikadellen en zoutjes. WBS 29 heeft een smaakprofiel zoals de traditionele smaakverfijners en maakt een lagere zoutdosering veelal mogelijk.’’

Drie varianten
De nieuwe serie droge umami producten bestaat uit drie natuurlijke varianten. Twee fermentatieproducten, de WBR 210, met een uitgesproken donker vleesprofiel, ideaal voor vleesproducten en sausen en de eerder genoemde WBS 29. Het derde product Natural Seasoning Sauce Powder is ontwikkeld op basis van kombu (zeewier) en geeft bij zeer lage dosering al een volle en rijke smaak aan bijvoorbeeld soepen, sauzen en seasonings.

Yama Products BV ontwikkelt, produceert en distribueert hartige smaakoplossingen voor de horeca, retail, gastronomie en levensmiddelenindustrie. Het bedrijf werkt samen met een groot aantal nationale en internationale bedrijven aan het verfijnen van bestaande smaken en het ontwikkelen van nieuwe concepten.

Yama Products