Bijeenkomst: Winst maken met reststromen

Published: 16-02-2016

In de Circulaire Economie staat hergebruik van producten en grondstoffen en het minimaliseren van waardevernietiging centraal. Een goed circulair plan leidt tot minder grondstoffenverbruik, minder afval en een kosteneffectieve manier van werken door hergebruik. Food Valley NL en MVO Nederland organiseren donderdag 7 april een interactieve bijeenkomst ‘Winst maken met reststromen’ waarin ondernemers, onderzoekers en andere experts vertellen over de mogelijkheden.

Wat kan de Circulaire Economie betekenen voor het succes en de toekomstbestendigheid van jouw bedrijf? Waar liggen kansen en hoe vertaal je die naar een rendabel business model? Het verwaarden van reststromen, hoe pak je dat aan? En wat is de zin en onzin van circulair verpakken? Met deze vragen zijn acht foodbedrijven in de zomer van 2015 aan de slag gegaan in de KIA Expeditie Circulaire Economie. Inmiddels hebben deze bedrijven de eerste stappen gezet.

Tijdens de interactieve bijeenkomst op 7 april wordt laatste kennis rondom circulaire economie in de voedingsmiddelenindustrie uitgewisseld. De deelnemers uit de KIA Expeditie Circulaire Economie zullen hun inspirerende verhalen vertellen en er zullen presentaties zijn van experts uit de wetenschap. Daarnaast kunnen ondernemers hun ideeën toetsen aan de aanwezige specialisten.

Bijeenkomst ‘Winst maken met reststromen’

Datum                  : Dinsdag 7 april 2015
Tijd                        : 9.30 uur
Locatie                  : Impulse, Gebouw 115, Stippeneng 2 , 6708 WE Wageningen
Organisatie          : Food Valley NL en MVO Nederland

button