Wereldprimeur: Heerlijk romig ‘Low-Cal’ softijs

Published: 08-01-2015

NIZO food research is als eerste ter wereld in staat een heerlijk romig smakend softijs zonder vet en met 25% minder suiker te maken. Dit softijs heeft slechts 99 kcal per 100 gram ijs. Gewoon softijs heeft vaak meer dan 160 kcal per 100 gram. Op het Innovatie Lab op de komende Horecava wordt het softijs voor het eerst aan de bezoekers  voorgesteld.

In dit softijs worden de natuurlijke eigenschappen van zuiveleiwitten benut zodat deze de romige smaak van vet  en de body van suiker overnemen.

NIZO’s Protein Centre onderzoekt al meer dan 60 jaar eiwitten. De focus ligt op het creëren van gezondere voedingsmiddelen met als basis zowel plantaardige als dierlijke eiwitten. NIZO doorgrondt de complexe interactie van textuur en smaak bij eiwitten en begrijpt de functionaliteit van eiwitten. Zo is NIZO in staat om met natuurlijke eiwitten vet (vaak is dit ook verzadigd vet) en suiker in producten te verlagen met behoud van smaak, mondgevoel en consumentwaardering.

Koos Oosterhaven, Business Development Manager bij NIZO, licht toe: “Onze eiwittechnologie biedt veel kansen voor de voedingsmiddelenindustrie om producten op een natuurlijke manier gezonder te maken. Dit softijs is slechts één voorbeeld van onze eiwitinnovaties. Ook op andere voedingsmiddelen kan deze technologie worden toegepast en we willen dit graag met de industrie verder uitwerken.”

NIZO food research