Food Valley Society
Get connected with the members of Food Valley NL

Holland Food Valley paviljoen @ IFT Food Expo, Chicago

Published: 02-03-2016

De IFT Food Expo in Chicago is door de Topsector Agri&Food  dit jaar aangemerkt als Strategische Beurs. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met RVO biedt financiële ondersteuning aan de realisatie van een collectieve beursdeelname aan de IFT Food Expo. Food Valley NL organiseert de beursdeelname en realiseert op toplocatie op de Expo beursvloer het Holland Food Valley paviljoen inclusief lounge. In en rondom het paviljoen vinden tal van promotionele activiteiten plaats. Nederlandse bedrijven worden uitgenodigd om te deel te nemen aan de collectieve beursdeelname.

De IFT Food Expo is de jaarlijkse ingrediënten- en technologiebeurs in de Verenigde Staten. Meer dan 21.000 food professionals en technologie-experts vanuit de hele wereld komen hier samen om de nieuwste ontwikkelingen te delen. In 2016 vindt de IFT plaats in Chicago van 16-19 juli. Gedurende vier dagen wordt een uitgebreid programma van conferenties en seminars aangeboden, met daarnaast van zondag tot en met dinsdag een grote beursvloer.

Het paviljoen, proeverijen en innovatiesessies
Het Holland Food Valley paviljoen is gelegen op drie ‘eilanden’ van in totaal 108 m2. Twee van deze eilanden worden ingericht als individuele bedrijfsstands, het derde eiland wordt ingericht als centrale lounge.

Het paviljoen krijgt een opvallende Holland uitstraling. In de centrale lounge worden vanuit het Tasting House, een authentiek Hollands grachtenpand, door Erik te Velthuis, chefkok van het Topsportrestaurant Sportcentrum Papendal, en Food Valley NL innovatieproeverijen verzorgd. De proeverijen zijn het resultaat van een samenstelling van vindingrijke innovatieve producten, ingrediënten en technologie van Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen.

Tijdens de belangrijkste twee beursdagen vindt in de lounge een innovatiesessie rondom het overkoepelende thema ‘Innovative solutions for healthy living’ plaats. Innovatieve Nederlandse bedrijven worden uitgenodigd om via een korte pitch invulling te geven aan dit programma. Tijdens de sessies kunnen de innovatieve producten en/of ingrediënten worden geproefd en worden, waar mogelijk, nieuwe technologieën gedemonstreerd.

Volop mogelijkheden voor deelname
Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen worden uitgenodigd om deel te nemen aan het Holland Food Valley Paviljoen en de activiteiten ter plaatse. Zij kunnen kiezen voor een eigen stand, bijvoorbeeld in combinatie met aanvullende activiteiten zoals een proeverij en innovatiesessie, of ze kunnen zich inschrijven op (een of meer van) de activiteiten in en vanuit de lounge. Ook voor (op de VS markt) startende bedrijven is deelname interessant, door de beschikbaarheid van ‘startersplekken’ binnen de lounge. Een mooie mogelijkheid om vanuit een dynamisch paviljoen de Amerikaanse markt te verkennen.

PR & Communicatie
In aanloop naar de beurs publiceert Food Valley NL over de beursdeelname, deelnemende innovatieve bedrijven en kennisinstellingen, innovatieproeverijen en -sessies, via verschillende kanalen zoals www.hollandfoodvalley.com  en social media kanalen. Ter plaatse brengt Food Valley NL de activiteiten binnen het paviljoen op verschillende manieren onder de aandacht.

Tijdens de beurs maakt Food Valley NL de website www.DutchFoodInnovations.com toegankelijk via de aanwezige iPads. Zo krijgen de beursbezoekers een brede inzage in de vele innovatieve oplossingen uit Nederland. Innovaties van de bedrijven die in het paviljoen aanwezig zijn, zullen voor aanvang van de IFT worden gepubliceerd op deze website.

Interesse in deelname?
Hier vindt u meer informatie over het paviljoen, de activiteiten en mogelijkheden voor deelname. Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen:
Saskia van Erkelens, Food Valley NL
Saskia.vanErkelens@foodvalley.nl
06 42 82 24 71