Food Valley Society
Get connected with the members of Food Valley NL

Vitesse and Food Valley NL partners in voeding en sport

Published: 22-07-2016

Tijdens de FOX Sports Cup hebben Vitesse en Food Valley NL een overeenkomst getekend. Komend voetbalseizoen starten Vitesse en Food Valley NL als partners op het terrein van Voeding en Sport.

Doel is meer businesskansen te creëren tussen de bedrijven actief op het terrein van gezonde voeding die kan bijdragen aan betere sportpresentaties en bedrijven die innovatiekracht hoog in het vaandel hebben staan en kansen zien hun (inter)nationale netwerk te vergroten.

Vitesse en Food Valley NL werken al langer samen. Zo werd afgelopen jaar onder andere een bezoek gebracht aan China tijdens een gezamenlijke handelsmissie en bezochten ruim veertig food en foodgerelateerde bedrijven de trainingsaccommodatie van Vitesse op Papendal voor de ‘Food Valley Sport & Brains Tour. Komend voetbalseizoen zullen een aantal events gezamenlijk worden georganiseerd op het terrein van Sport, Voeding en Gezondheid, deels nationaal, deels internationaal.

Joost de Wit, algemeen directeur van Vitesse: “Food Valley NL is een organisatie met een internationale focus, net als wij. Daarbij kent Food Valley NL een uitgebreid netwerk van bedrijven en andere organisaties innovatief op het terrein van voeding die kan bijdragen aan betere sportprestaties. Als betaald voetbalorganisatie is dat natuurlijk enorm belangrijk. Ik denk dat we veel voor elkaar kunnen betekenen op dat vlak. We zijn blij met deze samenwerking en hopen optimaal gebruik te kunnen maken van elkaars partners en daardoor nieuwe businessmogelijkheden te creëren.”

Roger van Hoesel, managing director van Food Valley NL: “Ons doel is om de innovatiekracht van Nederlandse bedrijven te versterken door samenwerking tussen bedrijven te stimuleren. Dit doen we zodat bedrijven maximaal kunnen bijdragen aan waar wij voor staan: gezonde voeding voor iedereen, duurzaam geproduceerd. Gezonde voeding is een essentieel element in het leven van de voetballers van Vitesse. Een link was dus snel gelegd. Daarnaast heeft Vitesse een breed netwerk van professionele partijen die gericht zijn opeen verdere verbetering van de voetbalprestaties. Door een overeenkomst met Vitesse aan te gaan denken wij dat we de samenwerking tussen verschillende nieuwe bedrijven optimaal kunnen stimuleren.”