Unilever sluit zich aan bij Food Valley Society

Published: 17-02-2014

Unilever heeft zich onlangs aangesloten bij de Food Valley Society. Het bedrijf is hiermee het 117e lid van het landelijke netwerk van Food Valley NL. “Wij hebben de activiteiten van Food Valley NL de laatste jaren altijd met interesse gevolgd en we zien nu dat het netwerk zich steeds verder uitbreidt over Nederland. Voor ons als Unilever is het nu een mooi moment om bij de Food Valley Society aan te sluiten”, aldus Rob Hamer, director Unilever R&D Vlaardingen.

Hamer ziet een aantal voordelen om lid te zijn van de society. “We hebben een prima netwerk in de wereld en werken al veel samen met bedrijven en instituten, maar ik denk dat we ook aan het meer fijnmazige netwerk van Food Valley NL veel kunnen hebben in de vorm van samenwerken in consortia of op de hoogte blijven van nieuwe technologieën en innovaties. We doen veel op het gebied van innovatie en duurzaamheid, maar je kan het niet altijd alleen. Ook verwacht ik dat onze bijdrage aan het netwerk van Food Valley NL een aantrekkingskracht kan hebben voor meer bedrijven”, legt Hamer uit.

Roger van Hoesel, directeur van Food Valley NL is blij dat naast kleine en middelgrote bedrijven ook de grote concerns zich aansluiten bij de Food Valley Society. “Hier zit veel kennis en ervaring die we binnen verschillende consortia rondom bijvoorbeeld duurzaamheid of gezonde voeding kunnen inzetten”, aldus van Hoesel.

Bij Unilever R&D in Vlaardingen werken ongeveer 800 medewerkers in multidisciplinaire teams. Unilever staat al jaren bovenaan in de Dow Jones Sustainability index. Ook onlangs aangesloten bij de society zijn Extract BV uit Wijchen (verse pesto’s en tapenade’s), EuroProxima uit Arnhem (testkits rondom voedselveiligheid), Codrico Rotterdam BV (ingrediënten voor humane voeding en diervoeding), International Flavors & Fragrances BV uit Hilversum (aroma’s en smaakstoffen) en MicCell Bioservices BV uit Doetinchem (onderzoek op met name fermentatieprocessen).

Inmiddels zijn er 117 bedrijven lid van de Food Valley Society. Voor informatie rondom het lidmaatmaatschap kunt u terecht bij Saskia van Erkelens (T: 0317 42 76 71, E: saskia.vanerkelens@foodvalley.nl).​