TOP ontwikkelt groentepaté

Published: 22-10-2015

TOP heeft een concept ontwikkeld voor de industriële productie van groentepaté. Het productieproces voor opschaling en de haalbaarheid daarvan zijn in kaart gebracht op verzoek van een aantal ondernemers. Het concept moet nu in de markt worden gezet en daarvoor worden partners gezocht.

Conceptontwikkeling
Ondernemers Ton en Lianne van Hees hebben aan TOP een idee voorgelegd voor een beleg voor brood of toast, op basis van groente. Daarop heeft TOP verschillende recepturen en procedés getest en een concept voor groentepaté ontwikkeld. Vervolgens is de haalbaarheid en het industrieel proces voor deze groentepaté bepaald, welke machines nodig zijn en wat de globale kostprijs voor het product wordt.

Peter Janssen van Janssen Ei is als partner bij het project betrokken. Ei vormt een belangrijk onderdeel voor de paté, voor textuur en stevigheid. Daarnaast is het eiwit een waardevolle aanvulling op de voedingswaarde van de groenten. The Food Agency heeft voor de groentepaté een verpakking ontworpen en de positionering van het product bepaald.

TOP werkt met een multidisciplinair team van procestechnologen, levensmiddelentechnologen en fooddesigners. Hierdoor heeft het bedrijf ervaring met alle aspecten van het produceren van nieuwe levensmiddelen. Zo kan TOP ondersteuning bieden bij smaakbepaling en productieprocessen, maar ook goede inschattingen maken van zowel processen als kosten.

TOP