Thaise Betagro Group nieuw internationaal lid van Food Valley NL

Published: 17-02-2014

De Thaise agrifood integratie Betagro Group is internationaal lid geworden van de Food Valley Society. Eerder dit jaar werd ook de grootste suikerproducent van Thailand lid.

Met het lidmaatschap krijgt de Betagro Group onder andere toegang tot het Food Valley NL netwerk, een op maat gericht programma voor een volgend bezoek aan Nederland, de mogelijkheid om (tijdelijk) gebruik te maken van de Food Valley NL kantoorruimte en wordt het bedrijf geïnformeerd over innovaties, evenementen en ontwikkelingen in de agrifood sector.
De Betagro Group is goed voor een omzet van 2,2 miljard dollar in 2012 (1,7 miljard euro). 80 procent hiervan werd gerealiseerd op de Thaise markt. Export is verantwoordelijk voor 20 procent van de omzet. Jaarlijks produceert het bedrijf 1,5 miljoen ton diervoeder, 120 miljoen vleeskuikens, 120.000 vleesvarkens. Het bedrijf bezocht Food Valley NL in april van dit jaar.
Volgens Rutjawate Taharnklaew, directeur van het Betagro Science Center, is het lidmaatschap (en daarmee de uitbreiding van het internationale netwerk) een strategische keuze van de Betagro Group. “In Thailand lopen we voorop in de productie van diervoeding, voedingsmiddelen en diergezondheidsproducten. We willen ons internationale netwerk van onderzoeksinstituten, overheden, bedrijven en universiteiten verder uitbreiden om onze producten nog verder te verbeteren”, aldus Taharnklaew. De Betagro Group wil de komende tijd samenwerkingsverbanden op het gebied van onderzoek, handel en distributie opzetten. Ook wil het bedrijf het netwerk uitbreiden van Nederlandse bedrijven die Betagro producten importeren.
Eerder sloot Mitr Phol, de grootste suikerproducent in Thailand, en de op vier na grootse suikerproducent in de wereld, zich ook aan bij de Food Valley Society. Mitr Phol produceert ruim 130 duizend ton rietsuiker per dag. De omzet in 2011 bedroeg 1,3 miljard euro.
Betagro Group