Scelta Taste Accelerator wint Fi Innovation Awards

Published: 03-12-2015, | Member: Scelta Mushrooms

De zoutvervanger Scelta Taste Accelerator heeft in Parijs twee Fi Innovation Awards gewonnen. Scelta Mushrooms ontving de prijs voor het zoutreductie ingrediënt in de categorie ‘Best Functional Innovation’ en werd bovendien tot overall winnaar ‘Most Innovative Food Ingredient’ uitgeroepen.

De awards zijn onderdeel van de Food Ingredient Europe 2015 beurs, die plaatsvond in Parijs van 1 tot en met 3 december. De Fi Innovation Awards huldigt bedrijven en professionals voor het demonstreren, stimuleren en inspireren van vooruitgang in de industrie. Ze honoreren belangrijke bijdrages aan de voedingsmiddelenindustrie via negen categorieën en wijzen daarnaast ook een overall winnaar uit tot ‘Het meest innovatieve voedingsingrediënt’. 

Brede productrange
Scelta Taste Accelerator springt in op een probleem waarmee veel voedingsbedrijven worstelen. De meerderheid van de wereldbevolking consumeert meer zout dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. In het Westerse dieet komt circa 80% van de zoutinname binnen via verwerkte voeding, zoals brood, vlees en kaas.

Het reduceren van zout in producten in de aanvangsfase resulteert vaak in een vermindering van smaak. Scelta Taste Accelerator maakt gebruik van umami om zout te reduceren zonder smaak te verliezen. Het is een natuurlijk alternatief voor kunstmatige smaakversterkers MSG/I+G/AYE en kan ook worden gebruikt om het gehalte natrium te reduceren in een brede range verwerkte voedingsproducten.

De deskundige jury kende Scelta Taste Accelerator de awards toe, omdat het een ondernemende benadering combineert met co-innovatie en duurzaamheid. De jury roemde Scelta voor het voldoen aan zowel de vraag van de maatschappij als de consument, door de creatie van een functioneel en gezondheid bevorderend ingrediënt, gemaakt van reststromen.

Scelta Mushrooms