Samenwerking voedingslaboratoria

Published: 16-03-2016, | Member: Mérieux NutriSciences

Mérieux NutriSciences en WFC-Analytics gaan nauwer samenwerken op de Nederlandse markt. De samenwerking bestaat uit het uitwisselen van faciliteiten, kennis en ervaring. Zo ontstaat een breed pakket van chemische en microbiologische expertise, waarmee gezamenlijke en individuele klanten beter kunnen worden bediend.

Mérieux NutriSciences is onderdeel van het Franse Institut Mérieux en gespecialiseerd in de uitvoering en ontwikkeling van analyses ten behoeve van voedselveiligheid, kwaliteit van voedingsmiddelen en de gezondheid van de mens. Met meer dan 80 laboratoria in 21 landen levert Mérieux NutriSciences een totaalprogramma van analyses en diensten in verschillende industriesectoren voedsel, milieu, agrochemie, farma, cosmetica, consumentengoederen en klinisch voedsel onderzoek.

WFC is een microbiologisch onderzoekslaboratorium dat zich gespecialiseerd heeft in hoogwaardige microbiologische analyses. Naast het reguliere microbiologische analysepakket wordt door WFC toegepast wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd op het gebied van de microbiologie. Hierbij kan gedacht worden aan challenge testen, modelering, houdbaarheidsstudies, proces-, product- en bedrijfsvalidaties en identificaties. Daarnaast heeft WFC een aantal consultants in dienst die u kunnen helpen bij het uitvoeren van risicoanalyses, HACCP studies en certificeringen.

Mérieux Nutrisciences