Samenwerking nieuwe ingrediënten voor kindervoeding

Published: 18-02-2016, | Member: FrieslandCampina

FrieslandCampina Domo en het Amerikaanse Glycosyn bundelen hun expertise en gaan een wereldwijd samenwerkingsverband aan om nieuwe ingrediënten te ontwikkelen voor kindervoeding. 

De partijen hebben onlangs een technologie- en samenwerkingsovereenkomst getekend. Glycosyn heeft een gepatenteerde technologie ontwikkeld voor de productie van oligosachariden uit lactose. FrieslandCampina Domo gaat deze nieuwe ingrediënten produceren en brengt ze wereldwijd op de markt.

Human Milk Oligosaccharides (HMO’s) zijn speciale koolhydraten die van nature voorkomen in moedermelk. Glycosyn heeft veel expertise op dit gebied en de ontwikkelde technologie sluiten goed aan bij de brede ervaring en kennis van FrieslandCampina op het gebied van ingrediënten voor kindervoeding, producten en markten. Samen zetten de bedrijven een volgende stap in de ontwikkeling van de nieuwe generatie kindervoeding. Zo wordt ingesprongen op wereldwijd groeiende vraag naar hoogwaardige ingrediënten. De eerste testvolumes komen dit jaar beschikbaar.

FrieslandCampina Domo maakt deel uit van FrieslandCampina Ingredients en is wereldwijd marktleider op het gebied van kwalitatief hoogwaardige ingrediënten voor kindervoeding, medische voeding en celvoeding. Tot de producten behoren wei-eiwitconcentraten, gedemineraliseerde weiproducten, galacto-oligosachariden, lactose, hydrolysaten, geëncapsuleerde nutritionele oliën en de nieuwe producten die voortvloeien uit de samenwerking met Glycosyn.

FrieslandCampina