Quinoa-test in Ziekenhuis Gelderse Vallei

Published: 16-03-2016, | Member: GreenFood50®

Patiënten, bezoekers en medewerkers in Ziekenhuis Gelderse Vallei konden onlangs kennis maken met diverse producten en gerechten waarin quinoa is verwerkt. Erik te Velthuis, chef-kok bij het topsportrestaurant op Sportcentrum Papendal, was aanwezig om ter plekke de gerechten te bereiden. Als voedingsziekenhuis is Ziekenhuis Gelderse Vallei steeds op zoek naar nieuwe voedingsmiddelen die smakelijk zijn en passen in een gezond eetpatroon.

GreenFood50 heeft de quinoa voor deze proeverij geleverd. Quinoa is een bron van eiwit en van de mineralen fosfor, koper en magnesium. Verder bevat quinoa vezels en B-vitamines. Quinoa past daarom goed in een gevarieerd en gezond voedingspatroon, en is bijvoorbeeld een alternatief voor rijst, couscous of aardappelen.

Erik te Velthuis kookt in het topsportrestaurant al met de quinoa al diverse gerechten in het kader van Eat2Move. Dit initiatief ondersteunt ondernemers en bedrijven bij het uitvoeren van onderzoek, het aanvragen van externe projectfinanciering en het realiseren van producten en diensten in de sport en gezondheidszorg.

GreenFood50