PerfoTec winnaar International FoodTec Award 2015

Published: 03-03-2015

PerfoTec is de winnaar van een gouden medaille bij de International FoodTec Awards met hun Respiration Control System. Dat heeft het DLG (Deutsch Landwirtschaft-Gesellschaft) bekendgemaakt. De prijs zal worden uitgereikt op 24 maart 2015 tijdens de Anuga FoodTec, de internationale beurs voor voedseltechnologie in Keulen.

De International FoodTec Award is een prestigieuze prijs voor de meest innovatieve technologieën in de Europese voedingsindustrie. En wordt slechts eenmaal per 3 jaar uitgereikt. Daarbij wordt met name gekeken naar de mate waarin deze nieuwe technologieën succesvol opgenomen worden door de markt. PerfoTec is enorm trots deze prijs in ontvangst te mogen nemen voor hun technologie die de versheid van groenten en fruit verlengt.

CEO van PerfoTec Bas Groeneweg: “We voelen ons vereerd om tot de top van de meest innovatieve voedseltechnologie bedrijven in Europa te behoren. Deze prijs is wederom een bevestiging dat ons systeem de toekomst heeft. Wij zien dat steeds meer van onze klanten, telers en verpakkers, op zoek zijn naar natuurlijke oplossingen om retailers te kunnen voorzien van verse producten met een betrouwbare kwaliteit. Met ons Respiration Control System is dat mogelijk middels een eenvoudig implementeerbare aanpassing op hun verpakkingslijn.“

De langere versheid die behaald kan worden met het systeem van PerfoTec zorgt voor veel meer flexibiliteit in de keten. Telers en handelaren kunnen verder exporteren, waarmee ze hun afzetgebied vergroten. Maar ze kunnen ook een betrouwbaarder product aan retailers leveren. Retailers hebben daardoor minder derving en zien hun omzet stijgen omdat de producten langer van goede kwaliteit blijven.

PerfoTec