Food Valley Society
Get connected with the members of Food Valley NL

Op zoek naar een nieuwe verpakking? Zet studenten in!

Published: 02-02-2017

De opleiding Food & Business van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) is voor de module Verpakkingen op zoek naar bedrijven met een verpakkingsvraag.

De studie is gericht op nieuwe technologie; 3d printen/additive manufacturing en staat onder begeleiding van het FabLab waar gewerkt wordt met deze technologie. Vanuit dit Lab wordt gestimuleerd om te werken met deze nieuwe technologie binnen opleidingen. M.b.t. Foodprinten hebben we de beschikking over twee chocoladeprinters. Food & Business vindt het belangrijk om haar studenten kennis te maken met technologie die van invloed is op het beroepenveld en het vak wat zij uit gaan voeren. Het vak bevat ontwerpen, 3d tekenen en printen; de studenten zullen het hele traject doorlopen.

Afgelopen jaar heeft de HAN het vak grootschalig gestart, elk half jaar start een nieuwe groep studenten. Begin Maart is de kennismaking tussen student en bedrijf. Vervolgens vindt er een kick-off plaats door een expert op het vlak van 3d/foodprinten. De designlessen, ontwerplessen, teken- en 3d printlessen krijgen zij van experts vanuit het FabLab van de HAN (www.fablabarnhem.nl).

De werkelijk opdracht wordt in overleg met de HAN geformuleerd. Het uiteindelijk product hoeft door het bedrijf natuurlijk niet in 3d printtechniek te worden uitgevoerd maar voor de studenten is deze kennismaking met nieuwe technologie van belang. Voor het bedrijf kan het een reeks nieuwe verpakkingsideeën opleveren. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Interesse? Stuur een mail naar Inez Kohlmann, I.Kohlmann@han.nl