OneGrain® mineraalzout van AkzoNobel wint MFC Innovatie Trophy

Published: 19-06-2014

AkzoNobel heeft de MFC Innovatie Trophy gewonnen met het mineraalzout OneGrain®. De ingezonden producten werden geroemd vanwege de hoge culinaire kwaliteit en de heldere structuur. Ze waren bereid door Slagerij Hemmer en Slagerij Snijders met het mineraalzout OneGrain® en bevatte daardoor 33% minder zout.

De MFC Innovatie Trophy werd op 22 mei uitgereikt tijdens het eerste MFC Event in Rosmalen. “Het niveau van de ingezonden producten lag hoog”, vertelt juryvoorzitter en keurmeester Paul van Trigt. “We konden merken dat topbedrijven hun beste producten hadden ingezonden.”

Culinaire kwaliteit
AkzoNobel won de MFC Innovatie Trophy in de categorie vlees omdat de ingezonden producten goed in balans waren. “Alle elementen klopten. De producten hadden een optimale smaak, een heldere structuur en een hoge culinaire kwaliteit”, vertelt Van Trigt. De keurmeesters hebben tijdens de keuring niet meegewogen dat de producten 33% minder zout bevatten dan de reguliere variant. “Ook producten met minder zout moeten voor ons aan de hoogste normen voldoen”, aldus Van Trigt.

Gemakkelijk
Tom van Zeeburg, sales manager bij AkzoNobel, is trots dat de producten met het mineraalzout OneGrain® hebben gewonnen. “Met OneGrain®  kunnen producenten op een gemakkelijke manier het keukenzoutgehalte van hun producten verlagen. Keukenzout is één-op-één te vervangen door OneGrain®. Dit heeft geen invloed op de smaak, consistentie, houdbaarheid en de culinaire kwaliteit. De keurmeesters van de MFC Trophy hebben dat nu ook bevestigd. OneGrain®  bevat 40% minder natriumchloride dan keukenzout. Met het winnen van de Industrial MFC Innovatie Trophy laten we zien dat OneGrain®  een goede oplossing biedt”, vertelt Tom van Zeeburg, sales manager bij AkzoNobel. “Producenten kunnen een groot gedeelte van het keukenzout vervangen door OneGrain®, zonder dat dit invloed heeft op de smaak of de houdbaarheid. Daarmee verlagen ze het zoutpercentage met 33%. Dit maakt het mogelijk om hoogwaardige vleeswaren te produceren met minder zout.

Tijdens de slagersborrel konden de aanwezigen de producten van AkzoNobel met het mineraalzout OneGrain® proeven.

https://www.akzonobel.com/salt/