Food Valley Society
Get connected with the members of Food Valley NL

NutriLeads start met humane studies

Published: 02-09-2016, | Member: NutriLeads

NutriLeads start met humane studies met IMPP-1, een natuurlijk, plantaardig ingrediënt dat het immuunsysteem ondersteunt. IMPP-1 is de eerste van een serie gezondheidbevorderende ingrediënten voor specifieke doelgroepen, waaraan de start-up de komende jaren gaat werken. Een financiële impuls van vier investeerders maakt de studies mogelijk.

Het eerste ingrediënt waarop NutriLeads zich richt, komt voort uit een R&D-programma van Unilever. Ruud Albers, oprichter en CEO van NutriLeads, legt uit: “Bij Unilever is een grootschalige inventarisatie uitgevoerd van ingrediënten die mogelijk het immuunsysteem ondersteunen. Hieruit kwam in eerste instantie Ginseng-extract, een traditionele remedie in Azië, naar voren als interessant. Ook in klinische trials zijn de gunstige effecten van bepaalde Ginseng-extracten op de weerstand tegen luchtweginfecties aangetoond. Toepassing van effectieve hoeveelheden van deze extracten in voeding bleek echter niet haalbaar in verband met de kosten.

Doorontwikkeling
Vervolgonderzoek van Unilever leidde tot de ontdekking van de actieve componenten uit de Ginseng extracten. Deze kennis gaat NutriLeads doorontwikkelen. Volgens Albers is het functionele component IMPP-1 ook te winnen uit bepaalde voedingsgewassen, die op dit moment al commercieel worden geteeld. DSM Venturing, PPM Oost, Shift Invest en Thuja Capital ondersteunen NutriLeads met een ‘seed investering’ bij het opstarten van de humane studies. Albers: “Binnenkort starten we de humane studies, maar het duurt nog minstens drie jaar voor we met ons eerste product op de markt zijn.”

NutriLeads