Nutress breidt productie uit met tweede algenstam

Published: 12-11-2015

Nutress, producent van grootschalige food grade microalgen (- producten) voor de feed, food en pharma-industrie, lanceert de productie van hun tweede algen stam, Chlorella vulgaris.

Naast de bestaande productie van Chlorella sorokiniana begint Nutress nu met de grootschalige teelt van de verse water microalgen stam Chlorella vulgaris. De laatste R & D-fase heeft het grootschalige food grade kweekproces bewezen.

In maart 2015 begint Nutress de grootschalige teelt van Chlorella vulgaris binnen het wereldwijd unieke eigen teeltproces. Met deze nieuwe algenstam vergroot Nutress de mogelijkheid om nieuwe hoogwaardige food grade voedingsstoffen met een uitzonderlijk voedingswaardenpotentie beschikbaar te maken. De nieuwe algenstam is rijk aan specifieke voedingsstoffen, zoals aminozuren, vetzuren en antioxidanten zoals luteïne. Specifieke nutriënteisen worden op verzoek uitgevoerd.

Commerciële potentieel
Nutress beantwoordt de behoefte van klanten en consumenten en breidt haar positie als wereldwijde speler in food, feed en pharma verder uit door deze diversificatie van haar assortiment van microalgen. Met de teelt van Chlorella vulgaris heeft Nutress inmiddels de route naar verkoop geopend met de eerste gealloceerde eindklanten in de komende maanden.

“Dankzij deze nieuwe stam, verbreedt Nutress haar commerciële kansen in diverse gebieden.” Aldus Reinier Smit, CEO. “We zijn ervan overtuigd dat onze kweekwijze bijdraagt in het beschikbaar maken van goede voeding voor iedereen.”

De nieuwste algenstam wordt aangeboden aan verschillende bedrijfssegmenten, variërend van diervoeders en levensmiddelen tot de nutraceutische en cosmetische industrie. De meest voorkomende bekende formules zoals poeder, tabletten en capsules zijn beschikbaar en meer innovatieve toepassingen worden binnenkort gelanceerd.

Nutress