Newtricious verovert stapsgewijs de markt

Published: 01-06-2014, | Member: Newtricious

In 2008 won Newtricious de Food Valley Award met verrijkte eieren die een remmende werking hebben op ouderdomsblindheid. Zes jaar en vele onderzoeken later breekt het innovatieve bedrijf door. Aandacht voor de bijzondere eieren in een landelijke nieuwsuitzending bracht Newtricious een stroom aan nieuwe klanten.

“Zorgvuldigheid staat bij ons voorop. Sinds het winnen van de Food Valley Award is er veel gebeurd. Stapsgewijs werken wij aan de introductie van ons product. De afgelopen jaren hebben we ons vooral gefocust op wetenschappelijk onderzoek en klinische studies. Het is belangrijk dat de effectiviteit en de veiligheid is aangetoond voordat je de markt op gaat. Recent hebben we een grote studie positief afgesloten en dat was voor ons reden om mee te werken aan een nationaal nieuwsuitzending over onze eieren”, vertelt Jos Nelissen, directeur van Newtricious uit Oirlo.

Het Limburgse bedrijf is in 2006 opgericht met als doel het ontwikkelen van speciale voeding die bijdraagt aan een beter en gezonder leven. Eieren verrijkt met luteïne en zeaxatine zijn het eerste product dat het bedrijf op de markt zet. Het consumeren van deze eieren kan een remmend effect hebben op de ontwikkeling van ouderdomsblindheid (macula degeneratie).De naam van dit voedingssupplement is MacuView. Er wordt ook gewerkt aan een voedingssupplement op basis van eieren dat kan bijdragen aan de preventie van hart- en vaatziekten en aan voedingsproducten die kunnen worden ingezet in de strijd tegen obesitas.

Succesvolle pilot
MacuView is een drankje dat gebaseerd is op eidooier en boerenkarnemelk. Dit verse drankje is gedroogd tot een poeder en verpakt in een sachet. Zo is het gemakkelijk mee te nemen. Door het poeder met water te mengen, ontstaat een drankje dat snel door het lichaam wordt opgenomen.

Dit voorjaar is Newtricious gestart met een pilot waarbij is samengewerkt met optometristen en oogartsen. Ook is er een webshop ingericht. Nelissen: “De professionals hebben mensen die tot de risicogroep behoren, geïnformeerd over de aandoening en over de mogelijkheden tot preventie. Via de webshop en via een aantal apotheken en gespecialiseerde opticiens konden deze mensen het voedingssupplement aanschaffen. De deelnemers in de pilot zijn ondervraagd over het gebruik. We hebben in de pilot geleerd hoe we de doelgroep kunnen bereiken. Ze zijn enthousiast, maar voor het definitieve resultaat is het nog te vroeg.”

Rustig opbouwen
“Het contact met de televisiemakers bestond al langer. We vonden het nu een geschikt moment om met de resultaten naar buiten te treden. We hadden daarbij rekening gehouden met een grotere vraag en voor de zekerheid extra voorraad aangelegd. De vele reacties op de uitzending hadden wij niet voorzien. De eerste dagen na de uitzending waren een heksenketel. We hebben full time met acht mensen aan de telefoon gezeten en een social media-team is volop aan het werk gegaan. De verkoop is gigantisch toegenomen.”

Aandacht voor het hele traject van ontwikkeling tot marktintroductie is voor Nelissen van essentieel belang. “Het winnen van de Food Valley Award heeft ons bedrijf mooi op de kaart gezet. Daardoor hebben we met verschillende partijen goed kunnen samenwerken om ons product verder te ontwikkelen. Het vraagt tijd om een innovatie op een verantwoorde manier in de markt te zetten. Je moet kunnen waarmaken wat je belooft. De afgelopen jaren hebben we daarin veel tijd geïnvesteerd. We gaan op dezelfde manier verder. Met MacuView doen we nu testen in het buitenland. Met de Universiteit Maastricht, Wageningen UR en een groeiend aantal buitenlandse universiteiten werken we aan de ontwikkeling van nieuwe voedingsproducten. Deze zullen we ook stapsgewijs in de komende jaren introduceren.”

Newtricious