NBC Kennisloket helpt bakkerspersoneel met klantcommunicatie

Published: 07-03-2014

Het Kennisloket van het NBC introduceert een nieuwe dienst. De NBC Kennis Workshops zijn erop gericht kennis over te brengen op winkel- en bakkerijmedewerkers. Het zijn praktische en toegankelijke workshops die inspelen op de groeiende informatiebehoefte van de klant over producten, allergenen en gezondheid.

Een goed product verkopen alleen is niet voldoende. Bakkers moeten klanten overtuigen van hun meerwaarde. Bijvoorbeeld door in te spelen op de consument die steeds kritischer wordt. Een consument die alles wil weten over de producten die hij koopt. En daar hebben winkel- en bakkerijmedewerkers een groot aandeel in.

‘klant-en-klare’ informatie
Het NBC heeft verschillende onderwerpen vertaald in ‘klant-en-klare’ kennisworkshops waarmee medewerkers direct aan de slag kunnen. De workshops worden door een kennisspecialist of hygiëne-adviseur van het NBC op locatie van de ondernemer gegeven. Ter voorbereiding lopen de deelnemers in korte tijd, stap voor stap door de basiskennis van de betreffende workshop. Dit doen zij met de online kennismodules van NBC FreshUp. Medewerkers kunnen altijd en overal inloggen.

Tijdens de workshops wordt er kort ingegaan op de kennis die de deelnemers zich eigen hebben gemaakt in FreshUp. Vervolgens wordt de opgedane kennis vertaald naar de praktijk en de bedrijfssituatie van de ondernemer. Uiteraard krijgen de deelnemers alle ruimte om vragen te stellen.

De workshops worden gegeven in groepen van maximaal 12 personen en zijn online te bestellen via www.nbc.nl/kennisworkshops of via de klantenservice van NBC via 0317 – 47 12 47.

Kennis Workshop Voedselovergevoeligheid (allergenen)
De termen voedselovergevoeligheid, voedselintolerantie en voedselallergie worden vaak door elkaar gebruikt. Maar waar hebben we het nu eigenlijk over? Wat ze in ieder geval met elkaar gemeen hebben, is dat het de consument een hoop ongemak kan brengen. Zorg dat uw medewerkers vragen over dit onderwerp feilloos kunnen beantwoorden en kweek vertrouwen bij uw klant.

Kennis Workshop Brood & Gezondheid
Brood is de afgelopen maanden veelvuldig negatief in het nieuws geweest. De consument lijkt in verwarring te zijn over brood en gezondheid. Laat uw klanten zien dat u als broodspecialist alles over dit onderwerp weet. In deze workshop leren uw medewerkers waarom brood gezond is, welke voedingsstoffen erin zitten en waarom deze belangrijk zijn.

Kennis Workshop Productkennis brood
Brood eten we (bijna) allemaal. Het is een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse voeding en dus van ons dagelijks leven. Welke broodsoorten bestaan er allemaal en welke ontwikkelingen zijn er op broodgebied? Wat zijn broodverbetermiddelen? Wat zijn gluten en welke functie hebben ze in het product? Vragen waar uw personeel straks antwoord op kan geven.

Kennis Workshop Productkennis banket
Net als brood is banket een verzamelnaam voor een breed scala aan producten. In de gemiddelde winkel tref je veel verschillende banketbakkersproducten met verschillende samenstellingen aan. Voor de winkelmedewerker is het goed om de verschillende productgroepen en grondstoffen goed te kunnen onderscheiden en kennis te hebben van de producten zodat hij of zij de klant vol overtuiging advies kan geven.​

nbc.nl