Mérieux introduceert test om kwaliteit olijfolie te bepalen

Published: 03-12-2015, | Member: Mérieux NutriSciences

De olijfolie-oogst in de belangrijkste producerende landen is relatief laag in volume in ten opzichte 2014/2015. Het risico van olijfolie-fraude is daardoor enorm toegenomen. Mérieux NutriSciences beschikt over een state-of-the art testmethode waarmee is te bepalen of het gebottelde product werkelijk ‘extra vergine kwaliteit’ heeft.

63 parameters
Eind november onthulde de belangrijke Italiaanse krant Corriere della Sera, een grootschalige olijfolie fraude. Producten van zeven grote producenten van olijfolie hebben hun producten geëtiketteerd als extra vergine olijfolie, maar bevatten ook aanzienlijke hoeveelheden van lagere kwaliteit oliën. De Italiaanse regering is een onderzoek naar deze fraude gestart.

Mérieux NutriSciences meldt dat met een nieuwe analytische methode is te bepalen of het gebottelde product van ‘extra vergine kwaliteit’ is. Terwijl met bepaalde veelgebruikte analytische methoden gefraudeerd kan worden, is misleiding met de 63-parameter, state-of-the-art methode ontwikkeld door Mérieux NutriSciences fraude bijna praktisch onmogelijk.

Mérieux NutriSciences