Krachtenbundeling in robotica voor food processing

Published: 01-02-2016

Samen gaan foodlife en Irmato werken aan innovatieve robotica voor de AGF-verwerkende industrie. De twee bedrijven hebben daarvoor hun krachten gebundeld. De eerste foodlife-Irmato robot is in de loop van dit jaar operationeel en wordt dan op de markt geïntroduceerd.

Robots kunnen bijdragen aan het verhogen van de productie door een optimale procesbeheersing, verbetering van de kwaliteit, vermindering van de kosten en om afval en verliezen terug te dringen. De robots die foodlife en Irmato ontwikkelen voldoen aan de eisen van hygiënisch ontwerp en ergonomisch design.

Patrick Jansen, Managing director JFPT foodlife, vertelt: “Achter de schermen zijn we al een groot aantal jaar bezig met de ontwikkeling van robotoplossingen. Onze nieuwe partner Irmato is een wereldspeler op het gebied van systeemintegratie en heeft vele jaren ervaring op het gebied van intelligente oplossingen. Samen zijn we klaar voor de toekomst.”

Martin F. Wieffering, Executive officer Irmato, zegt blij te zijn met de samenwerking. “In de oplossingen die wij voor onze klanten realiseren, is de technologie op alle niveaus geïntegreerd. Het gaat daarbij niet alleen om robotica en 3D-oplossingen. Ook combineren wij control systemen, management software, precisie engineering en mechanica. Wij hebben vergaande, geautomatiseerde oplossingen ontwikkeld voor het verwerken van producten, die zijn afgestemd op wisselende vormen en positionering. Juist dat maakt onze systemen zo interessant voor de verwerking van groenten en fruit.”

JFPT foodlife