Kennisinstituut Bier daagt studenten uit onderzoeksvoorstel te schrijven over bier en gezondheid

Published: 11-02-2014

Kennisinstituut Bier bestaat 5 jaar. Naast een aantal feestelijke
activiteiten looft het instituut dit jaar een grant van €5.000,- uit voor onderzoek dat zich richt op verantwoorde alcohol-/bierconsumptie in een gezonde leefstijl. Studenten van Nederlandse hogescholen en universiteiten kunnen een onderzoeksvoorstel indienen.

Kennisinstituut Bier bestaat 5 jaar. Naast een aantal feestelijke activiteiten looft het instituut dit jaar een grant van €5.000,- uit voor onderzoek dat zich richt op verantwoorde alcohol-/bierconsumptie in een gezonde leefstijl. Studenten van Nederlandse hogescholen en universiteiten kunnen een onderzoeksvoorstel indienen.

Het onderzoek kan gaan over de biomedische, psychosociale of voedingskundige aspecten van verantwoorde bierconsumptie. Ook alcoholvrij bier kan het aandachtsgebied van het onderzoek zijn. Studenten die in maart 2014 staan ingeschreven bij een Nederlandse hogeschool of universiteit, bijvoorbeeld in de richting voeding, gezondheid, biologie, sociale psychologie en medicijnen, kunnen meedingen naar de grant.

Selectieproces
De wetenschappelijk bestuursleden van Kennisinstituut Bier nomineren twee uitstekende inzendingen voor de grant. De uiteindelijke beslissing wordt genomen door gezondheidsprofessionals die kunnen stemmen voor het meest interessante onderzoeksvoorstel via de website van Kennisinstituut Bier.

Praktijkgericht

“Kennisinstituut Bier faciliteert onderzoek en ontwikkelt daarnaast op basis van wetenschappelijke kennis communicatieactiviteiten voor gezondheidsprofessionals zoals diëtisten, praktijkondersteuners en gewichtsconsulenten. We willen graag dat het onderzoek aansluit bij de praktijk. Daarom mogen gezondheidsprofessionals meebeslissen welk voorstel de grant wint”, legt dr. ir. Aafje Sierksma, directeur Kennisinstituut Bier, uit.

Deadline

Indienen kan tot en met 14 mei 2014.

Meer informatie

Meer informatie vindt u in bijgevoegde flyer of via www.kennisinstituutbier.nl/grant.

Jubileum_grant_leaflet.pdf