Food Valley Society
Get connected with the members of Food Valley NL

Introductie SoilCares Scanner in Afrika

Published: 12-04-2016, | Member: SoilCares

De innovatieve handheld scanner waarmee boeren een bodemanalyse kunnen uitvoeren, gaat de markt op. De scanner is ontwikkeld door SoilCares uit Wageningen. Het moederbedrijf Dutch Sprouts is recent een samenwerking aangegaan met investeerder Nimbus om deze marktintroductie mogelijk te maken.

De nieuwe scanner bestaat uit een klein apparaat met een sensor gekoppeld aan een database met informatie over gewassen en bemesting. Met de scanner kan eenvoudig een bodemmonster worden genomen en geanalyseerd. De analyseresultaten worden gecombineerd met de informatie uit de database en daaruit volgt een bemestingsadvies. Boeren in Kenya hebben in een pilot hun opbrengst met 25 procent of meer kunnen verhogen dankzij de bemestingsadviezen.

SoilCares gaat in 2016 2.000 scanners produceren in Nederland en verkopen in Kenia. In eerste instantie zal de scanner vooral worden gebruikt door adviseurs en tussenpersonen. Door het instappen van Nimbus is Dutch Sprouts in staat om dit nieuwe product te uit te rollen, eerst in Kenia en daarna in andere landen. Nimbus is een perfecte partner voor Dutch Sprouts doordat zij veel ervaring hebben met het succesvol verder brengen van organisaties naar een volgende fase.

Meer informatie: Real time bemestingsadvies met SoilCares Scanner

SoilCares