Innovatieve siroop op basis van fruit en ediks

Published: 04-02-2016

In opdracht van Ediks ontwikkelde Pit-Foodconcepts een innovatieve fruit-azijnsiroop. De nieuwe siroop is samengesteld op basis van vruchtenpulp in combinatie met een zogenaamde edik. De siroop is zonder toegevoegde suikers en wordt op de markt gebracht onder de merknaam Shrubs. Shrubs is te gebruiken als basis voor een verfrissende drank, als toevoeging in een cocktail of als onderdeel van een dessert.

Ediks zijn zachtzure, azijnachtige producten, die geen azijn mogen heten omdat ze een lagere zuurgraad hebben dan wettelijk voorgeschreven (vier procent). Het voordeel van deze lage zuurgraad is dat verse ingrediënten, die verwerkt zijn in deze ediks, beter tot hun recht komen in een gerecht. Bovendien hoeven er geen extra zoetstoffen toegevoegd te worden om het zuur van azijn te maskeren.

Ediks en Pit-Foodconcepts bundelden de krachten en ontwikkelden het concept Shrubs.  In de nieuwe drank wordt vruchtenpulp gecombineerd met ediks. De siroop is op basis van honderd procent natuurlijke en biologische grondstoffen zonder de toevoeging van geur, kleur en smaakstoffen. Er zijn vier combinaties leverbaar, namelijk passievrucht-ananas, citroen-appel, granaatappel-vlierbloesem en sinaasappel-blauwe bes.

Shrubs is een gezond alternatief voor de suikerrijke siropen die op dit moment gangbaar zijn. In Engeland en Amerika zijn shrub-drinks al heel lang populair. Dit zijn drankjes waarin twee zure producten worden gemengd. Sjef Brok van Ediks vertelt: “Amerikaanse shrubs bevatten veel suiker. Onze Shrubs is een gezond alternatief. Wij richten ons in eerste instantie op volwassenen. Later volgt ook een siroop voor kinderen.” De nieuwe siroop zal verkrijgbaar zijn via  de horecagroothandel en delicatessehandel.

Pit-Foodconcepts