Food Valley Society
Get connected with the members of Food Valley NL

Innovatieve blends van plantaardige oliën en vetten

Published: 18-02-2016, | Member: AAK Netherlands

“Innovatie heeft topprioriteit bij AAK. In nauwe samenwerking met onze klanten werken wij voortdurend aan nieuwe oplossingen”, vertelt Mindy Danial, Technical Product Developer at AAK Netherlands. De internationale producent van plantaardige oliën en vetten AAK levert speciale mengsels afgestemd op de wensen van de voedingsmiddelenindustrie. De plantaardige oliën en vetten van AAK vinden hun weg in vele verschillende sectoren, zoals bakkerij, chocolade en zoetwaren, zuivel en babyvoeding. 

AAK onderscheidt zich van grote multinationals die vooral gericht zijn op bulkproducenten. Het bedrijf heeft ruim 140 jaar ervaring in oliën en vetten en houdt zich tegenwoordig met name bezig met de meer bijzondere, plantaardige vetten en vetzuren. AAK is een Zweeds-Deense onderneming met wereldwijd negentien productielocaties en meer dan 2.700 medewerkers.

In Nederland zijn een productiefaciliteit, een onderzoekslaboratorium en kantoor gevestigd in Zaandijk. Daar werken tachtig mensen aan innovatieve, value-adding oplossingen. Er worden verschillende blends ontwikkeld op basis van ruwe grondstoffen zoals palmolie, zonnebloemolie, kokosnootolie en koolzaadolie. De tailor-made mengsel vinden met name hun weg naar de babyvoeding. Daarnaast worden er bijvoorbeeld ook oplossingen geleverd voor zoetwaren en marinades.

Babyvoeding
Op dit moment is er een groeiende belangstelling voor babyvoeding, met name uit Azië. Tegelijkertijd vragen consumenten over de hele wereld steeds vaker om duurzaam geproduceerde babyvoeding. De industrie spring hierop in met meer natuurlijke oplossingen met minder toevoegingen, die het resultaat zijn van milde processing.

“We hebben een nieuwe serie producten ontwikkeld, speciaal voor babyvoeding. Dit is de zogenaamde Akonino®Organic-serie. En we komen meer van dit soort oplossingen”, vertelt Danial.

“We werken daarbij steeds nauw samen met onze klanten en met wetenschappelijke instellingen. Via de Food Valley Society willen wij ons netwerk verder uitbreiden.”

AAK