InnoSportLab Papendal onderdeel Sportcentrum Papendal

Published: 02-12-2015, | Member: National Sports Centre Papendal

De activiteiten van InnoSportLab Papendal worden per 1 januari 2016 voortgezet als onderdeel van Sportcentrum Papendal. De wetenschappers die werken voor het InnoSportLab komen onder de hoede van het sportcentrum. Een aantal belangrijke partners blijft verbonden aan het thema en ook het behoud van expertise op het gebied van voeding en innovatie is gewaarborgd.

De afgelopen jaren zijn diverse goede stappen gezet met betrekking tot prestatiemonitoring en innovatie. In de visie van Sportcentrum Papendal is dit echter geen op zichzelf staand feit en is het van toegevoegde waarde wanneer dit een geïntegreerd onderdeel vormt van de activiteiten van Sportcentrum Papendal. De embedded scientists die op dit moment werkzaam zijn voor InnoSportLab Papendal, vallen daarom vanaf begin volgend jaar onder de hoede van Sportcentrum Papendal.

Sportcentrum Papendal is verheugd dat partners van het eerste uur, zoals de HAN en NOC*NSF, verbonden blijven aan het thema. Behoud van expertise op het gebied van voeding en innovatie is gewaarborgd, Jeroen Wouters (NIZO food research) en Peter Blangé (ORTEC) blijven verbonden aan Papendal. Er wordt daarnaast een adviesraad opgezet met als doel het borgen van contacten en financiering binnen het bedrijfsleven, onderwijs, overheid en sport op het thema prestatiemonitoring en innovatie.

Het samenwerkingsverband Eat2Move, Topsportrestaurant Papendal en de Sportsgrain Bar (winnaar ‘Jaarprijs Goede Voeding 2015’) zijn enkele resultaten die recent zijn gerealiseerd in de samenwerking. Het integreren van genoemde activiteiten binnen Sportcentrum Papendal is een logische stap vooruit en biedt veel mogelijkheden voor alle betrokkenen, waaronder de traditionele samenwerkingspartners van Sportcentrum Papendal zoals de provincie Gelderland en de gemeente Arnhem.

National Sports Centre Papendal