Food Valley Society
Get connected with the members of Food Valley NL

Holland Food Valley @IFT Food Expo vol innovatie, 17-19 juli 2016, Chicago, VS

Published: 25-05-2016

Nederlandse bedrijven maken zich op voor de IFT Food Expo deze zomer. De 10e editie van het Holland Food Valley paviljoen, initiatief van Food Valley NL, vindt in samenwerking met en mede dankzij steun van Topsector Agri&Food en het Ministerie van Buitenlandse Zaken en RVO plaats.

De IFT Food Expo is een ingrediënten- en technologiebeurs van wereldformaat, waar meer dan 21.000 food professionals en technologie-experts vanuit de hele wereld samen komen om de nieuwste ontwikkelingen te delen. Gedurende vier dagen, van 16-19 juli, wordt een uitgebreid programma van conferenties en seminars aangeboden met van 17-19 juli de beurs, de IFT Food Expo.

De collectieve deelname heeft tot doel om kansen voor Nederlandse ondernemers in het buitenland te creëren en de beurs vormt een uitstekende voedingsbodem voor acquisitie van kennis, handel en investeringen. Met de realisatie van het Holland Food Valley paviljoen wordt de Nederlandse innovatiekracht internationaal voor het voetlicht gebracht.

Het paviljoen bestaat uit een aantal bedrijfsunits en een lounge. In de lounge zullen op de VS markt startende bedrijven zich presenteren en vinden diverse activiteiten plaats waarmee Nederlandse innovatie in food op de kaart wordt gezet.

Deelnemers
AkzoNobel Functional Chemicals – Performance Additives
AkzoNobel Salt Specialties – OneGrain
Coolwave Processing
Invest in Holland
Meatless
NIZO food research
Nochey
Nutress
OMVE Laboratory & Pilot Equipment
Scelta Mushrooms
&Samhoud Food
Triskelion
VNK Herbs
Yama Products

Holland Food Valley Tasting House
Vanuit het Tasting House, een authentiek Hollands grachtenpand, worden door Erik te Velthuis, chefkok van het Topsportrestaurant Sportcentrum Papendal, en Food Valley NL gedurende de drie beursdagen innovatieproeverijen verzorgd. De proeverijen zijn een samenstelling van vindingrijke innovatieve producten, ingrediënten en technologie van Nederlandse bedrijven.

Sessies ‘Innovative solutions for healthy living’
Tijdens de beursdagen vinden in het paviljoen innovatiesessies rondom het overkoepelende thema ‘Innovative solutions for healthy living’ plaats. Innovatieve Nederlandse bedrijven geven via een korte pitch invulling aan dit programma. De pitches worden vanzelfsprekend ondersteund met de innovatieve producten uit de proeverijen.

Database vol innovatieve oplossingen | DutchFoodInnovations.com
In het paviljoen is gelegenheid meer innovatieve oplossingen uit Nederland te leren kennen via de online database DutchFoodInnovations.com. Food Valley NL adviseert en begeleidt bezoekers ter plekke bij het vinden van de juiste innovatieve oplossingen. Uiteraard is er voor de bezoekers ook volop gelegenheid om zelf de database via een touchscreen gericht te doorzoeken.

Netwerkreceptie
Op maandag 18 juli wordt er door de Nederlandse Ambassade en het Consulaat Generaal in Chicago een netwerkreceptie georganiseerd. Deze vindt plaats op een centrale locatie buiten het beursgebouw. Hier worden de Nederlandse deelnemers aan de IFT in contact gebracht met externe Amerikaanse partijen.

Waar vindt u ons?
IFT Food Expo 17-19 juli, Chicago Stand #2012 #2015 #2018 www.hollandfoodvalley.com

Bezoekt u de IFT Food Expo en wilt u graag in contact komen met de deelnemende bedrijven, mail naar saskia.vanerkelens@foodvalley.nl . Wij brengen u graag alvast in contact.

De IFT Food Expo is door de Topsector Agri&Food aangemerkt als Strategische Beurs en het Ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met RVO zal de collectieve beursdeelname financieel ondersteunen. Food Valley NL organiseert de collectieve beursdeelname met het Holland Food Valley Paviljoen en werkt hierin samen met Invest in Holland, de NL ambassade in Washington en het Consulaat Generaal in Chicago.