GreenFood50 wint Innovation Award @Food Matters Live

Published: 19-11-2015, | Member: GreenFood50®

De quinoa-ingrediënten van GreenFood50 hebben de ‘Runner Up Open Innovation Award 2015’ gewonnen tijdens Food Matters Live in London. De innovatieprijs werd toegekend door het University of Cambridge Open Innovation Forum.

Marc Arts, oprichter en managing director van GreenFood50, heeft tijdens Food Matters Live de quinoa-ingrediënten gepitcht voor een deskundige jury in aanwezigheid van grote voedingsmiddelenbedrijven zoals Mars, Heineken, Unilever, Tesco, United Biscuits en Cargill.

Free from
GreenFood50 ontwikkelt, produceert en verkoopt ingrediënten op basis van saponine-vrije quinoa. Het bedrijf werkt daarbij nauw samen met Wageningen UR en andere leidende internationale organisaties. Quinoa-ingrediënten van GreenFood50 zijn rijk aan proteïne, voedingsvezels en omega 6/9 vetzuren en zijn glutenvrij. Het gebruik van deze ingrediënten vergroot de voedingswaarde en past binnen de huidige trend ‘free from’.

“Het winnen van deze prestigieuze award betekent internationale erkenning voor de GreenFood50 quinoa-ingrediënten”, zegt Marc Arts. “De belangstelling voor onze producten tijdens Food Matters Live is overweldigend.” GreenFood50 presenteerde samen met chefkok Erik te Velthuis quinoa cakes en crackers tijdens de Taste & Try in het Holland Food Valley paviljoen op de beurs.

GreenFood50