Food Valley NL opent kantoor in Fujian, China

Published: 01-12-2015

Agrifoodondernemers met belangstelling voor de Chinese markt kunnen voortaan terecht bij een vertegenwoordiger van Food Valley NL in China. In ZhangZhou, in de Chinese kustprovincie Fujian, is een Food Valley NL-kantoor geopend bij het onderzoeksinstituut Sino-Europe Agricultural Development Centre (SEADC).

Michiel Scheffer, Gedeputeerde Economie, Onderwijs & Arbeidsmarkt en Buitenlandse Betrekkingen bij de provincie Gelderland, Roger van Hoesel, directeur Food Valley NL en Wangzhao Zhu, directeur van SEADC, openden op donderdag 19 november 2015 het Food Valley NL-kantoor in ZhangZhou. De Food Valley NL-vertegenwoordiger in China gaat Nederlandse en Chinese agrifoodbedrijven ondersteunen.

Vanuit het kantoor worden kennisvragen van Chinese bedrijven doorgeleid naar Nederland, waardoor technologie-uitwisseling op gebieden als voedselveiligheid en productietechnologie naar China wordt vergemakkelijkt. Chinese bedrijven met belangstelling voor Europa worden gestimuleerd om zich in Nederland te vestigen. Nederlandse bedrijven, die geïnteresseerd zijn in zakendoen in dit deel van China worden door het Food Valley NL-kantoor actief ondersteund.

’Soft landing spot’
Roger van Hoesel, directeur van Food Valley NL, vertelt: “We bieden een ‘soft landing spot’ ter plaatse. Met andere woorden, ons kantoor biedt agrifoodbedrijven een vooruitgeschoven post met kennis van zaken. De Chinese vertegenwoordiger op ons kantoor in Fujian helpt bedrijven bij alle voorkomende ondernemersvragen. Dankzij een permanente vertegenwoordiging wordt het eenvoudiger om belangstelling voor de markt daadwerkelijk om te zetten in concrete business.”

De opening van het kantoor in Fujian bouwt voort op de relatie die al lange tijd bestaat tussen Wageningen UR, de provincie Gelderland en de autoriteiten in ZhangZhou. Wageningen UR was nauw betrokken bij de oprichting van het SEADC. Directeur Wangzhao Zhu woont en werkt een deel van het jaar in Nederland.

Californië
Om vergelijkbare ondersteuning te bieden aan agrifoodbedrijven in Californië en aan Nederlandse bedrijven met interesse in dit deel van de VS, heeft Food Valley NL in oktober van dit jaar al een kantoor in Sacramento, Californië, geopend. De Food Valley NL-vertegenwoordiger ter plaatse is Bob Burris.

Meer informatie of in contact komen met de vertegenwoordigers in China of Californië? Neem dan contact op met  Food Valley NL.