Farm Frites bouwt fritesfabriek in China

Published: 17-09-2014

Samen met partner Inner Mongolia Linkage Potato begint Farm Frites een fritesfabriek in China die zich voornamelijk op het topsegment van de Chinese markt richt.

Een samenwerking die voor beide partijen gunstig uitpakt. Inner Mongolia Linkage Potato en Farm Frites tekenden een samenwerkingsovereenkomst om gezamenlijk een joint venture op te richten in Wudan Town, Chifeng City in de Chinese regio Binnen-Mongolië.

Aardappelvlokken
Linkage is onder andere actief in het telen en bewaren van aardappelen. Ze beleveren een groot aantal afnemers en maken aardappelvlokken in hun fabriek in Wudan Town. Naast deze productielocatie komt ook de nieuwe fabriek te staan.

Geïntegreerde operatie
De fabriek krijgt een capaciteit van 70.000 ton eindproduct. In een straal van tweehonderd kilometer rondom de fabriek zal de aardappelteelt plaatsvinden in een grootschalig modern landbouwbedrijf.Teelt, oogst en bewaring gebeurt met behulp van de modernste op Amerikaanse en Europese leest geschoeide technieken.

Het bewaren van aardappelen en het opslaan van eindproducten in een vrieshuis gebeurt op dezelfde locatie. Hierdoor ontstaat een geïntegreerde operatie, benadrukken Farm Frites en Linkage Potato.

Toegang Chinese markt Farm Frites
Linkage heeft een aandeel van 75% in de joint venture. Farm Frites neemt deel voor de overige 25%.

De samenwerking met Farm Frites verschaft Linkage toegang tot kennis over productie en verwerking van aardappelen. Aan de andere kant biedt de joint venture Farm Frites toegang tot de Chinese markt. Zo kan het fritesbedrijf een strategische positie verwerven op de Chinese markt.

Framfrites.com