Food Valley Society
Get connected with the members of Food Valley NL

Chemie creëren voor een duurzame toekomst

Published: 22-06-2016, | Member: BASF Nederland

Dat is de missie van BASF. De multinational is sinds 2016 lid van de Food Valley Society. “We zoeken partners die net als wij werken aan oplossingen voor een betere voedselkwaliteit, een grotere voedselveiligheid en hogere voedselopbrengsten in de wereld”, zegt Peter van den Hoek, Commercial Director Benelux.

Wetenschap en innovatie zijn de bron van het bestaan van BASF, dat al ruim 150 jaar bestaat. De multinational met wereldwijd 112.000 medewerkers is dankzij ontwikkelingen in de chemie hard gegroeid. Het bedrijf levert producten en oplossingen voor vrijwel alle industrieën, waaronder de voedingsmiddelen- en diervoederindustrie. “Denk bijvoorbeeld aan vitamines, omega-3-vetzuren, enzymen, carotenen, organische zuren en mycotoxine-binders”, illustreert Van den Hoek. BASF ontwikkelt daarnaast chemische en biologische gewasbeschermingsproducten voor de agrarische sector. Voorbeelden zijn innovatieve fungiciden, herbiciden, insecticiden en groeiregulatoren voor land- en tuinbouw. “We helpen agrariërs hun opbrengst te verhogen en de kwaliteit van hun producten te optimaliseren”, aldus Van den Hoek.

Duurzame innovaties
Landbouw, voeding en gezondheid zijn voor BASF belangrijke groeimarkten: de onderneming realiseert hier meer dan 10% van haar wereldwijde omzet (in 2015: 70 miljard Euro). “Er zitten interessante innovaties in de pijplijn, die BASF in staat stellen verder te groeien binnen de agrifoodsector”, zegt Van den Hoek. “Onze actieve deelname in netwerken als de Food Valley Society zal ons daar zeker bij helpen.” BASF hoopt nieuwe partners te vinden om samen te werken aan duurzame innovaties voor een betere voedselkwaliteit, een grotere voedselveiligheid en hogere voedselopbrengsten in de wereld. “We denken graag mee over oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en over de nieuwste ontwikkelingen in agrifood, ook als het gaat om wetgeving. De Food Valley Society biedt ons hiervoor een uitstekend platform.”

BASF Nederland