Food Valley Society
Get connected with the members of Food Valley NL

“Eat well, live well.”

Published: 22-06-2016, | Member: Ajinomoto Group

Dat is het motto van Ajinomoto, in juni 2016 toegetreden tot de Food Valley Society. “We volgen de technologische ontwikkelingen in smaakmakers graag op de voet”, aldus Tomohiro Kodera, Associate General Manager en Section Manager of Ajinomoto Co., Inc.

De geschiedenis van Ajinomoto begint in 1909, als oprichter Saburosuke Suziki de eerste umami-smaakmaker op basis van aminozuren in Japan introduceert, geïnspireerd op de traditionele keuken in het Aziatische land. “Toevoeging van umami geeft voedingsmiddelen een bijzondere ´Koku´-beleving”, legt Kodera uit. Inmiddels is Ajinomoto tot ver over de Japanse landsgrenzen bekend, met 27 productielocaties wereldwijd, waaronder Frankrijk, België en Polen. Het bedrijf houdt er een indrukwekkend portfolio op na van producten met monosodiumglutamaat (MSG) – bron van umami. “Behalve smaakmakers brengen we diverse soorten noedels, dranken en kant-en-klaarmaaltijden op de markt”, vertelt Kodera. “Daarnaast leveren we aminozuren aan fabrikanten van diervoeder en medicijnen, enzymen en sportsupplementen.

Nieuwe standaard
Innovatie is voor Ajinomoto nog net zo belangrijk als in 1909. “We zijn continu op zoek naar nieuwe ingrediënten en technologieën om onze producten nog lekkerder en gezonder te maken, en onze productieprocessen nog duurzamer”, zegt Kodera. “We willen tot een nieuwe standaard komen in smaakmakers gebaseerd op umami.” Voor Ajinomoto voldoende reden om toe te treden tot de Food Valley Society. “Nederland loopt voorop in voedingsmiddelentechnologie. Wij volgen de ontwikkelingen graag op de voet.”

Ajinomoto